Русия предприе комбинирана атака с дронове и ракети, насочена главно срещу

...
Русия предприе комбинирана атака с дронове и ракети, насочена главно срещу
Коментари Харесай

Рускa ракетна атака срещу Одеска област

Русия предприе комбинирана офанзива с дронове и ракети, ориентирана основно против южните елементи на Одеска област и порази селскостопански обект в Украйна, оповестиха в Telegram украинските военновъздушни сили, съобщи Ройтерс.

За задачата са употребявани шест създадени в Иран безпилотни летателни апарата " Шахед " и 10 крилати ракети, като украинските сили са унищожили шест безпилотни самолета и шест ракети преди да доближат задачата си, оповестиха украинските Военновъздушни сили.

Ситуацията в Одеса и нейните пристанища е следена от зърнените пазари, защото в събота Киев заяви, че два товарните кораби са пристигнали там, с цел да употребяват краткотраен кулоар за влизане в черноморските пристанища и да натоварят зърно за пазарите в Африка и Азия.

Степента на вредите не е известна незабавно и не беше ясно кой обект е бил обиден.  Украинските Военновъздушни сили единствено оповестяват, че на мястото са пристигнали хора от спешните служби.

Цялата територия на Украйна в продължение на няколко часа беше под паника за въздушно нахлуване.

Миналия месец Украйна разгласи " филантропичен кулоар " в Черно море, с цел да сътвори опция за действие на корабите, които са блокирани в пристанищата ѝ след началото на войната през февруари 2022 година и с цел да заобиколи де факто блокадата от страна на Москва, откакто Русия се отдръпна от договорката, която разрешава на Киев да изнася зърно.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР